Ahogy azt ígértem itt az egyik recept amit már használtam és nekem bevált (csatolták egy videót remélem az is fog majd segíteni)
tészta
1 kg finomliszt
30 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
14 g mézeskalács fűszerkeverék (1 tasak)
30 dkg margarin
250 ml méz
3 db tojás
máz
2 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
Elkészítés
tészta
1. Először a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk, míg egynemű, illatos, rugalmas tésztát nem kapunk.
2. 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk 0,5 cm-es vastagságúra a tésztát. Kiszaggatjuk, sütőlemezre tesszük, ne szorosan, mert sülés közben összenőnek.
3. Megsütjük.
máz
2 tojásfehérjét félig felverünk robotgéppel, majd 30 dkg porcukrot apránként hozzádolgozunk, és keményedésig keverjük.
Egy kis plusz infó:
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: alul-felül sütés
Sütés ideje: 10 perc